Karolina Jonsson

Recension: Liten handbok i konsten att bli lesbisk - Mian Lodalen & Matilda Tudor
Titel: Liten handbok i konsten att bli lesbisk
Författare: Mian Lodalen och Matilda Tudor
Antal sidor: 248
Här kan du bl.a. finna boken: Adlibris eller Bokus 
 
Är du en av alla dem som frågar dig varför du drar det kortaste strået i din heterorelation? Som undrar varför just du ska vara oavlönad projektledare för din familj? Eller har du redan insett att det är dags att göra sig av med barlasten?
Kanske är det inte konstigt att flator hör sina väninnor sucka: "Åh, jag önskar att jag också vore lesbisk." Vårt svar är: "Ja, men bli det då!"
För det är med heterolivet som med andra dåliga vanor, det är först när du verkligen önskar förändring som du är redo. Så låt oss ta dig med på en resa i klarspråkets tecken. Här guidas du med varm hand förbi heterosexualitetens olika fällor och faror och in i flatornas förlovade land. Du möter expertisen som säger att allt är möjligt, sexologerna som förklarar hur du gör och kvinnorna som vittnar om att det går om du verkligen vill. Många har gjort resan och kan försäkra: Gräset är grönare på andra sidan.
 
Ja, var början man? Den här boken är fylld av så mycket att det är svårt att beskriva den kort och gott på ett bra sätt! Den har tonvis av fakta om hur heteronormaliteten ter sig och hur mycket vi alla faktiskt påverkas av den. Alla kvinnor och även män(!) skulle behöva läsa denna lilla handbok, för det går att lära sig väldigt mycket för att sen kunna ändra beteende och förändra samhället en smula. Och allas vår syn på könsroller och normer! Dessutom är den väldigt rolig - alltså väldigt, väldigt rolig stundtals. Jag är själv redan bisexuell så jag behöver inte övertalas (haha) men jag kan verkligen säga att det ligger något i att alla heterokvinnor borde öppna sig lite mer för möjligheten att kunna leva ett mer jämnställt liv, eller bara få njuta av kärlek eller sex oberoende av typiska könsroller. Du vet aldrig vad som finns på andra sidan förrän du provat, and trust me, it's good!
 
5 av 5