Karolina Jonsson

Recension: Kärleksdans i obalans - Anna Jansson
Titel: Kärleksdans i obalans
Författare: Anna Jansson
Antal sidor: 317
Här kan du bl.a. finna boken: Adlibris eller Bokus

 
En annons i tidningen blir startskottet för en serie oväntade händelser i hårfrisörskan Angelika Lagermarks tillvaro. Stugan vid havet där hennes gammelmormor Amalia bodde hela sitt 94-åriga liv är till salu. Amalia var en klok gumma som många kom till för att få råd och hjälp. Men huset ruvar på en fasansfull hemlighet.
Samtidigt fortsätter Angelika att hjälpa kunderna på frisersalongen att hitta kärleken. Det är det enkla. Det svåra är att hålla kärleken vid liv när motgångarna kommer. Det får Angelika själv erfara när hennes Magnus plötsligt blir förälskad i hela världen.
Kärleksdans i obalans är en bok om att älska i med- och motgång, och om den bergochdalbana man slungas in i när den man lever med förlorar greppet om verkligheten. Anna Jansson följer upp succén med böckerna om Ödesgudinnan Angelika med en berättelse präglad av samma humor och värme som de tidigare.
 
Kärleksdans i obalans lämnar mig med en varm och lycklig känsla i kroppen, efter att ha gott igenom de flesta känslor genom hela boken. Anna är som vanligt väldigt duktig på humor och igenkänningsfaktorer och jag har gillat hennes tidigare böcker om Angelika, men i den tredje boken når hon ännu längre. Genom att ta upp ett väldigt aktuellt och viktigt ämne genom hennes karaktärer - nämligen en psykisk sjukdom - går hon ner på djupet och skapar en berättelse med alla livets olika känslor. Otroligt fin, smärtsam och rolig!