Karolina Jonsson

Recension: Vid ögonblickets slut - Åsa Bonelli
Nej men alltså, aj aj aj mitt hjärta... Här kommer alla känslor på en och samma gång. Så kan man verkligen säga! Om den här boken. Jag bryr mig sällan om hur en bok "borde" vara skriven, uppbyggd osv... Nejnej, för mig handlar det om vad jag får KÄNNA. Och när jag känner en total känslostorm, ja då är det för mig en fullpott. Jag vill gråta, jag vill glädjas, jag vill bli förskräckt, chockad, fundersam. Allt det och där emellan. Och det får jag i den här boken! Den är underbar. Det är inte en typisk feelgood där det bara är härligt, härligt sockersött och kärleksfullt. Även om det också kan vara fint ibland såklart. Men jag gillar att denna har lite mer djup, det händer så mycket också! Vissa böcker önskar man att man kunde få sträckläsa, och bara strunta i det verkliga livet. För att en del böcker vill man bara fastna i, och inte lämna förrän den är slut. Men TACK och lov - så finns det en uppföljare! Den lär jag inte vara sen med. Åsa har snabbt blivit en favorit. Älskar.
 
Titel: Vid ögonblickets slut
Författare: Åsa Bonelli
 

Det här är uppföljaren på succéromanen Stanna innan du går. I Åsa Bonellis nya bok befinner sig Malin i en situation när allt stannar upp. Vilka beslut kommer hon att ta och vilka vägar leder dessa till?

Kärlek, en framgångsrik författarkarriär och hälsa. Ingenting saknas i Malins liv. Det har nu gått över ett år sedan sommaren då allt ställdes på ända, och trots omvärldens kritiska blickar tillbringar hon och Gustav lyckliga stunder i hennes lägenhet på Kungsholmen i centrala Stockholm. De börjar fundera på att flytta ihop på riktigt och Malin kämpar för att inte låta nät hatet de får utstå komma åt henne.

Samtidigt blir Malin presenterad för en jämnårig man som säger sig ha beundrat henne länge på avstånd. Med hjälp av förläggaren Pelle erbjuder henne ett uppdrag som hon har svårt att tacka nej till. Han tar med henne på en både inre och yttre resa och ger henne en avgörande lektion i vad som är viktigt i livet. Men trots hans karismatiska personlighet kan inte Malin skaka av sig känslan av att han kommer med en dold agenda.
Ute på Möja fortsätter livet sin stilla gång. Herman och Carmencita njuter av att inte längre behöva oroa sig för Malin som äntligen funnit lyckan. Ingen av dem kunde förutspå att allt skulle förändras på bråkdelen av en sekund.