Karolina Jonsson

Recension: Prio ett - Emelie Schepp
Titel: Prio ett
Författare: Emelie Schepp
Antal sidor: 356
Här kan du köpa boken: Adlibris, Bokus och CDON

En tidig morgon i mars hittas en kvinna svårt sargad i sin lägenhet i Norrköping. Först på plats är ambulanssjuksköterskan Philip Engström som gör allt för att rädda hennes liv. Då ytterligare ett offer hittas går den ohyggliga sanningen upp för honom och han är tillbaka där allt en gång började.
När åklagare Jana Berzelius kopplas in som förundersökningsledare börjar även hon se ett obehagligt mönster. Och det som först såg ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt större.
Vem ligger bakom de fruktansvärda morden?
Tillsammans med kriminalkommisarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander är Jana fast besluten att ta reda på sanningen. Samtidigt blir hon uppsökt av en person från sitt förflutna, en person som tvingar henne att gå långt utanför lagens gränser.
Ja, vad ska man säga? Jag blir fullkomligt knockad. Det är ett fantastiskt driv redan från första sidan. Schepp är extremt skicklig, istället för att mjölka ut mer av de tidigare händelserna från första och andra boken får hon historien att övergå till helt nya händelser som inte ens gick att föreställa sig. Det är helt sjuka scener och det är inte EN enda sida i boken där det inte händer någonting, spänningen naglar mig fast. Det är så lättläst också att jag knappt tänker på att jag läser, scenerna blir så tydliga i huvudet att jag lika gärna hade kunnat se dem på bio. Schepp bara levererar och levererar! Om böckerna fortsätter i den här andan finns det inga gränser för hur långt hon kan gå.
 
5 av 5