Karolina Jonsson

Recension: Stanna innan du går - Åsa Bonelli
Titel: Stanna innan du går
Författare: Åsa Bonelli
 

 
Sol, saltstänkta klippor, tångdoftande havsluft och ett trähus på en kobbe strax utanför Möja i Stockholms skärgård. Hit drar Malin sig tillbaka för att läka det trasiga hjärta som exmannen plötsligt lämnade henne med. Här ska hon skriva på uppföljaren till sin roman och äntligen få återse gamla sommarvänner. Men inget blir som hon har tänkt sig.
 
Malin som alltid varit den duktiga flickan är någon man kan lita på. Som ansedd kulturrecensent och det nya stjärnskottet på den skönlitterära himlen har hon en del att leva upp till. Hon vet vad som krävs av henne och vad hon behöver göra för att behålla den status hon kämpat så hårt för att få.
 
Det tar bara fyra veckor innan hela tillvaron blir omkullkastad. Och hon vet att hon bara har sig själv att skylla och nu får stå sitt kast. En lång vänskap sätts på prov, förtroenden bryts och hemligheter som legat begravda i årtioenden flyter upp till ytan.
 
Men det finns ingen återvändo för Malin när hon väl fattat beslutet att sätta sig själv i första rummet.
 

 
Jag slukade den! S l u k a d e. Två dagar tog det mig och då har jag ändå haft fullt upp med annat också. Den har det mesta som jag önskar i en bok - härliga karaktärer att fastna för, kärlek, vacker miljö, åtrå och sex (älskar!), och sist men inte minst - en författare. Vem älskar inte att läsa en bok som handlar om en författare och böcker? Så, i rest my case! Detta är en superhärlig pärla som stått alldeles för länge oläst i min bokhylla, de sista 100 sidorna läste jag helt oavbrutet i alla möjliga olika ställningar och på olika platser i lägenheten. Jag var bara tvungen att läsa färdigt innan jag kunde göra något annat, och efteråt kände jag ett glädjerus. Nu måste jag snarast införskaffa mig uppföljaren!