Karolina Jonsson

Recension: Döttrar av natt - Caroline Hurtig
Titel: Döttrar av natt (fjärde delen ur Själarnas öden)
Författare: Caroline Hurtig
Förlag: Seraf förlag
Antal sidor: 351
Här kan du bl.a. finna boken: Adlibris, Bokus och CDON
Fyra träd som växer ur samma rötter...
Det sista kriget som någonsin ska utspela sig i gudinnornas värld är över.
Demonen Agares är död och alla har blivit tvungna att finna sig nya platser och nya roller. I en dimension där frid och stillhet för första gången är en realitet föds det fyra barn. Fyra själar från olika familjer men vars själar hör samman på oförklarliga sätt.
Med mäktiga och ovanliga förmågor fostras de till krigare, till att använda sig av sina krafter som beskydd. Men skydd mot vad?
Ett nytt hot har obemärkt smugit sig in i världarna, ett som kan ge katastrofala konsekvenser. Men hur stoppar man något man inte vet vad det är, eller var det kommer ifrån?
För varje ny bok i en serie finns det alltid en risk att en blir besviken för att den inte ska uppnå ribban som den första boken gjorde, men med Hurtigs serie om Själarnas öden blir jag aldrig besviken. Varje ny bok är minst lika bra som den förra och även Döttrar av natt. Den är spännande och fantastisk med innehåll av både lyckotårar och tårar av sorg. Känslorna vänder hela tiden och det är svårt att slita sig från boken och viljan att vända blad för att få veta vad berättelsen ska bjuda på och hur den ska sluta. Även i den fjärde delen blir huvudkaraktärerna några nya själar som vi får följa och även dem förälskar jag mig i. Hela historien och alla karaktärers personligheter och krafter är så noga genomtänkt och skrivna med en stor dos fantasi som är helt underbar. Jag önskar att jag också kunde få hälsa på i deras värld. Längtar redan till den femte boken!
 
5 av 5