Karolina Jonsson

Revir - Frida Gamero Käll
Titel: Revir
Författare: Frida Gamero Käll
Utgivning: Seraf förlag
Antal sidor: 227
 

 
Revir är en samling skräcknoveller om hur mörkret och ondskan ligger väntande på välbekanta platser. Hur döden vandrar i trappuppgångar och desperat bankar på de levandes dörrar. När jakten på den perfekta instagram-bilden leder dig in på vansinnets väg och hur ett svar på en bostadsannons tar en mörk vändning.
Frida väver skickligt in hemsökande berättelser i dagens vardagsliv och kommer att få dig att ifrågasätta allt i din omgivning.
Vad är det som gror under marken egentligen?
 

 
Fyfan. Historier som ger mig kalla kårar... Jag har ett par favoriter som sticker ut. Först ut Vi gror - tänk dig att bli begravd levande och vakna upp med en gråsugga som krälar på tungan. Vidrigt?! Sedan har vi Mitt namn är Minna där två personer undersöker ett ödelagt sjukhem och min klaustrofobi känns vid när de irrar runt och inte hittar ut, rummen förändras osv. Rena mardrömmen. Novellen Släpp in mig var nog den mest känslomässigt dränerande, när något okänt som inte syns knackar på ens dörr, han öppnar och blir utestängd i trapphuset och det fasansfulla otäcka är nu inne i lägenheten med hans lilla son...
Röd katt, död katt är riktigt, riktigt otäck bara för att det känns som något som ändå skulle kunna hända i verkligheten, på ett ungefär. Vi vet ju alla att det finns riktigt sjuka människor. Den börjar med en man som låtsas hyra ut ett rum i sitt hus, en tjej svarar på annonsen och ska komma och titta. Han har ljudisolerat källaren och lockar ner henne dit...
Ja det var ett par stycken, gillade absolut fler. Men herregud vad jag njuter av skräck. Det var som att läsa små mysterium och inte veta vad som är på riktigt och inte. Sist måste jag bara nämna Vem där? där två tjejer pratar via skype och den ena börjar se en svart skugga framträda bakom den andra. Tänk, att ingenting kunna göra. Jag ryser!