Karolina Jonsson

Recension: Innan vi visste allt om varandra - Anne-Lie Högberg
Titel: Innan vi visste allt om varandra
Författare: Anne-Lie Högberg
Förlag: Lind&Co
Antal sidor: 262
Här kan du bl.a. köpa boken: Adlibris och Bokus
 

 
Agnes och familjen har äntligen kommit till ro efter flera år med motgångar. Livet börjar rulla på i ett efterlängtat tempo och alla barnen ser fram emot ett långt sommarlov.
När Vendela flyttar in i huset bredvid blir Agnes motvilligt nyfiken. Trots att hon fortfarande har svårt med tillit till nya bekanta blir de snabbt goda vänner. Men Agnes kan inte skaka av sig känslan av att Vendela döljer något.
Att Agnes själv har egna hemliga tankar och en stor inre oro erkänner hon inte alls förrän det blir ofrånkomligt och allt måste fram i ljuset.
När också mamma Gunnel beter sig konstigt blir hela tillvaron till slut outhärdlig. Återigen snurrar livets hjul snabbare än vad Agnes hinner med och hon försöker förtvivlat lösa problemen som hopar sig.
Agnes och systern Cissi blir tvungna att till slut konfrontera sin mor och det visar sig att tystnaden döljer en gåta från det förflutna.
 

 
 
Det är så mysigt och väldigt känslofyllt att vara mitt i den här boken, det finns en värme som går att ta på och en kärlek som är oundviklig. Det händer mycket hela tiden, det är relationer som bildas, tankar som snurrar, känslor som berör. Den oron som Agnes har för olika saker kan jag dock inte relatera till, men kan tänka mig att andra säkert har den och jag blir väldigt frustrerad och vill bara skaka om henne och ta bort den oron som inte hjälper att ha. Det är en bok som är spännande, inspirerande och hoppingivande. Den känns mänsklig, vi får komma väldigt nära Agnes och jag får lust att också vara hennes bästa vän.