Karolina Jonsson

Recension: Det lilla bageriet på strandpromenaden - Jenny Colgan
Titel: Det lilla bageriet på strandpromenaden
Författare: Jenny Colgan
 

 
Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. Men en konkurs gör henne i det närmaste utblottad. Hon hittar ett billigt rum ovanpå ett nedlagt bageri i ett litet fiskesamhälle och börjar återuppta sitt största intresse, bakning. Doften av nybakat bröd sprider sig snart över strandpromenaden och lockar fram många nya bekantskaper. En liten lunnefågelunge och fiskaren Tarnie med besättning blir snart hennes nya vänner, och framtiden börjar äntligen kännas ljus.
Men det finns de som inte alls uppskattar hennes kreativa tilltag. Polly blir snart varse att bakom den beskedliga fasaden visar både den nya platsen och människorna upp sidor som inte är fullt lika charmerande som hon först trott.
 

 
 
Så så så så mysig! Förvånsvärt rolig, det var precis en sån lite småskojig humor som jag älskar. Det var romantiskt - GUD så romantiskt. Det var härligt, fint, till och med väldigt, väldigt sorgligt. Den hade verkligen alla känslor! Jag har gråtit och jag har skrattat. Rakt ut. Ni vet så man tittar upp och kikar så inte grannen undrar vad det var som var så roligt? Och när jag väl började komma in i boken, ja då gick det verkligen inte att släppa. Jag har läst nästan konstant, och i timmar i sträck ibland. Älskar den känslan, när det enda man vill är att fortsätta läsa. Och nu njuter jag av tanken på att det bara är början på en hel serie. Jisses! Vad mycket jag har att se fram emot. En äkta pärla.