Karolina Jonsson

Syd - Katarina Ekstedt & Anna Winberg Sääf
Titel: Syd
Författare: Katarina Ekstedt och Anna Winberg Sääf
Utgiven av: Bookmark förlag
Antal sidor: 252
 
Uppföljaren till Nord
 

 
Vad är priset för frihet?
Efter den mardrömslika upplevelsen som kockassistent på den världsberömda stjärnkrogen Nord i de jämtländska fjällen har Alex och Sofi äntligen lyckats starta ett nytt liv. Med restaurangägaren Alice Duwals hot bakom sig fokuserar de nu på att starta upp en bistro på Öland.
Trots öns fantastiska läge visar det sig snart att det är hårt arbete att driva egen restaurang. Inte minst då det uppdagas hemligheter som riskerar att ödelägga allt. Samtidigt kan inte Alex släppa oron över att Alice ska återvända. Inbillar han sig bara, eller är hon ute efter hämnd?
SYD är den andra delen i serien om kocken Alex, en unik psykologisk thriller i köksmiljö, som har hyllats av både läsare och kritiker. Hur långt är du villig att gå för att bli fri från ditt förflutna?
 

 
Jag tycker definitivt att du ska börja med att läsa Nord, och sen ta dig an denna. Syd! Spännande från första till sista sidan. Om Nord var bra så är Syd ännu bättre. Det är en het sommar på Öland och ännu en gång befinner vi oss i restaurangbranschen. Det ligger självklart många hemligheter under ytan och det uppstår stora problem. Vem kan Alex egentligen lita på? Jag tycker att det är häftigt hur mycket som hinner hända på så få sidor. Framförallt upplösningen i slutet. Det går snabbt att sluka Syd och sidorna flyger förbi. Bilderna framför mina ögon är så tydliga och det är verkligen som om jag befinner mig där. Härligt tycker jag, att få resa till Öland en stund. En stark rekommendation, en riktigt skarp psykologisk thriller!