Karolina Jonsson

Bokpost från Polaris
Hej hörrni! 
Jag fick lite bokpost idag som gjorde mig väldigt glad. Sen ville jag också passa på att berätta att jag hoppade av plugget, hade ju börjat på en kurs i litteraturvetenskap i januari som jag nu kände att det inte var något för mig. Så nu äntligen har jag fått tillbaka min lästlust och har kommit igång igen! Det gör mig så lycklig. Ha det fint!
 
 
Recension: Magin vaknar - Gabriella P. Kjeilen
Titel: Magin vaknar
Författare: Gabriella P. Kjeilen
Förlag: Seraf förlag
Antal sidor: 271
Här kan du bl.a. finna boken: Adlibris, Bokus och CDON
Året är 2096. Rena människors parti styr Sverige med järnhand. Magiska varelser jagas och alla som misstänks vara häxor avrättas vid stora tillställningar. Häxan Natalja har varit på flykt större delen av sitt liv. Efter att hennes familj fallit offer för häxjägarna känner hon sig vilsen, ända till en främling dyker upp och erbjuder henne en chans att hämnas. Hon ger sig av på en resa där hämnden snart övergår till något mer och hon hittar tillbaka till en del av sig själv som länge legat dold.
Magin vaknar är en fristående urban fantasyroman som utspelar sig i samma universum som Mellody Looh-trilogin. Välkommen in i en värld fylld av spänning och slumrande magi.
Magin vaknar är en självklar slukar-bok. Den är snabbläst, lättläst och väldigt spännande, tack vare att vi dras med rakt in i äventyret redan på första sidan. Natalja är en äkta powerbrud och det är ett nöje att få följa en tjej som inte låter någon eller något skrämma eller trycka ner henne. Vi får följa hennes liv och hon tar med oss på resan av hennes hämnd. Gamla vänner och bekanta dyker upp, ett slags krig uppstår och Natalja får kämpa för liv och död. Det är många känslor av ilska och sorg som blandas när allt ska göras upp och när boken lider mot sitt slut berör den mig så pass att en liten tår landar på min kind. 
 
4 av 5
 
Recension: Hon som vakar - Caroline Eriksson
Titel: Hon som vakar
Författare: Caroline Eriksson
Förlag: Forum
Antal sidor: 238
Här kan du bl.a. finna boken: Adlibris, Bokus och CDON
Författaren Elena har separerat från sin man och isolerat sig i ett lånat radhus. Håglös och med skrivkramp börjar hon iaktta grannfamiljen tvärs över gården. Bakom den prydliga fasaden tycks ett mörkt drama pågå mellan mannen och hustrun. När tonårssonen Leo söker kontakt med Elena får hon direktinsyn i familjen Storms liv och hemligheter. Allt tyder på att något fasansfullt är på väg att ske. Snart är Elena indragen i en vansinnig karusell som snurrar allt snabbare och som hotar att leda till katastrof för både henne och familjen Storm.
Hon som vakar är ett psykologiskt relationsdrama med skärpa, svärta och stor spänning.

Jag rycks väldigt snabbt med i handlingen och blir intresserad av att veta mer om Elena och hennes liv. Det ligger hela tiden en spänning i luften medan dagarna går och hon iakttar familjen Storm mer och mer och försöker pussla ihop hur deras liv och handlingar hänger ihop. Precis som i Carolines förra bok De försvunna blir jag lurad när jag tror mig veta hur det hänger ihop och blir lika överraskad än en gång när trådarna knyts samman. Känslor och relationer är väldigt fint och skickligt beskrivna, det gör att jag blir väldigt berörd av allt som har hänt när boken väl  börjar lida mot sitt slut. Riktigt bra!
 
4 av 5