Karolina Jonsson

Sönderfall - Axel Hellby
Titel: Sönderfall
Författare: Axel Hellby
Utgivning: Lava förlag
Antal sidor: 270
 

 
Filip gillade rock och bärs. Nu är han död. Albert är som folk är mest, frånskild och lite för snäll. Nu har han hittat ett lik. Och en geigermätare.
 
Stina är sjuksyster och kaxig. För kaxig, verkar anabolakollegan tycka. Maggan är en liten tant som jobbar på skolan. Tursamt nog för Stina är hon också aikidofantast.
 
Alla bor de i Hundberget, en liten kommun i nordvästra Sörmland med gamla pengar och urholkad arbetsmarknad. Nånstans ute bland granarna norr om stan finns dessutom en alldeles ny och hemlig industritomt bakom taggtråd.
Sönderfall är del ett av två i en spänningshistoria om kärnkraft, våld och vanligt folk.
 

 
Jag fastnade för boken ett par kapitel in och tycker att den är härlig, rolig och spännande. Det är verkligen vanligt folk, väldigt olika karaktärer och självklart älskar jag Maggan. Vem gillar inte tuffa tanter som är starka och inte tar någon skit? Och som dessutom hjälper ungdomar. Jag vill känna en sådan person. Återblicken i slutet var lite för långdragen för min smak, där tappade jag intresset lite. Men i det stora hela, en bra bok! Väl värd att läsas. Och spänningen slutar inte där, det finns även en uppföljare - Kritisk massa. Det var förresten roligt att författaren är lokal och jag där med känner igen lite av omgivningarna och vissa detaljer i boken. Och kärnkraft är väldigt intressant, så jag borde nog läsa den där uppföljaren...