Karolina Jonsson

Recension: Magin vaknar - Gabriella P. Kjeilen
Titel: Magin vaknar
Författare: Gabriella P. Kjeilen
Förlag: Seraf förlag
Antal sidor: 271
Här kan du bl.a. finna boken: Adlibris, Bokus och CDON
Året är 2096. Rena människors parti styr Sverige med järnhand. Magiska varelser jagas och alla som misstänks vara häxor avrättas vid stora tillställningar. Häxan Natalja har varit på flykt större delen av sitt liv. Efter att hennes familj fallit offer för häxjägarna känner hon sig vilsen, ända till en främling dyker upp och erbjuder henne en chans att hämnas. Hon ger sig av på en resa där hämnden snart övergår till något mer och hon hittar tillbaka till en del av sig själv som länge legat dold.
Magin vaknar är en fristående urban fantasyroman som utspelar sig i samma universum som Mellody Looh-trilogin. Välkommen in i en värld fylld av spänning och slumrande magi.
Magin vaknar är en självklar slukar-bok. Den är snabbläst, lättläst och väldigt spännande, tack vare att vi dras med rakt in i äventyret redan på första sidan. Natalja är en äkta powerbrud och det är ett nöje att få följa en tjej som inte låter någon eller något skrämma eller trycka ner henne. Vi får följa hennes liv och hon tar med oss på resan av hennes hämnd. Gamla vänner och bekanta dyker upp, ett slags krig uppstår och Natalja får kämpa för liv och död. Det är många känslor av ilska och sorg som blandas när allt ska göras upp och när boken lider mot sitt slut berör den mig så pass att en liten tår landar på min kind. 
 
4 av 5